Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Καθαρισμός και Δεντροφύτευση στην πλατεία του Προφήτη Ηλία 
από τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας

To 7ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα ΄΄Βραβείο Αειφόρου Σχολείο΄΄ καθώς και σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius με τίτλο ‘’Bringing up Global Citizens’’.

 Στα πλαίσια των προγραμμάτων αυτών γίνονται δράσεις και οργανώνονται εκδηλώσεις με τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους, που στόχο έχουν την ανάπτυξη μιας βαθύτερης περιβαλλοντικής και ανθρωπιστικής συνείδησης.

 

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα 1 Απριλίου, οι μαθητές με σύνθημα:  «Αγαπάμε το πράσινο, φροντίζουμε και καθαρίζουμε την πόλη μας!» αποφάσισαν να φυτέψουν δέντρα και να περιποιηθούν τον αύλειο χώρο του σχολείου καθώς και της γειτονικής πλατείας του Προφήτη Ηλία. 

Μικροί και μεγάλοι μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ορεστιάδας και τον Αντιδήμαρχο Ορεστιάδας κ. Μαρασλή Ευάγγελο, φύτεψαν δέντρα, καθάρισαν, πότισαν, ζωγράφισαν και ομόρφυναν την αυλή και την πλατεία.

 Τέλος με πολύ μεράκι οι μαθητές έφτιαξαν ξύλινες ταμπέλες, στις οποίες έγραψαν συνθήματα όπως: «Αγαπάμε το πράσινο», «Φροντίζουμε τα δέντρα και τα λουλούδια», «Αγαπάμε και φροντίζουμε την πόλη μας» και τις τοποθέτησαν στο πάρκο της πλατείας.