Τρίτη 30 Απριλίου 2013



Πολυμερής Σχολική Σύμπραξη Comenius στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας         
2η Συνάντηση εκπαιδευτικών στο Ponzano της Βενετίας

Το σχολείο μας συμμετέχει σε Πολυμερή Σχολική Σύμπραξη Comenius στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης. Οι Πολυμερείς Σχολικές Συμπράξεις Comenius έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασης της εκπαίδευσης μέσω της προώθησης κοινών δραστηριοτήτων συνεργασίας μεταξύ σχολείων της Ευρώπης.
Το πρόγραμμά μας έχει τον τίτλο «Bringing up “Global Citizens”» "Ανατρέφοντας Παγκόσμιους Πολίτες". Θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος 2012 - Ιούλιος 2014 με επιχορήγηση του Ι.Κ.Υ και θα συνεργαστούμε με σχολεία της Ισπανίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Τουρκίας και δύο σχολεία της Ρουμανίας.

- Η πρώτη παιδαγωγική συνάντηση εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στη Murcia της Ισπανίας. Η εμπειρία ήταν μοναδική και μας ενθουσίασε η άψογη φιλοξενία των Ισπανών εταίρων μας.

- Η δεύτερη παιδαγωγική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία στις 11 Απριλίου 2013, όπου μας φιλοξένησαν οι Ιταλοί εκπαιδευτικοί από το Ponzano (Treviso) της Βενετίας. Στην συνάντηση συμμετείχαν από την Ελλάδα και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας: η κ. Αρβανιτάκη Σουλτάνα (συντονίστρια του προγράμματος), η κ. Κουρούδη Ανθούλα, η κ. Βασιλειάδου Ιωάννα και η Σχολική Σύμβουλος 5ης Εκπ/ικής Περιφέρειας Π.Ε Έβρου κ. Τεμπρίδου Αντιόπη – Ελένη.
Οι εργασίες της συνάντησης έλαβαν χώρα στα δημοτικά σχολεία και στα γυμνάσια του Ιταλικού Ινστιτούτου (STITUTO COMPRENSIVO DI PONZANO VENETO) που συμμετέχει στο πρόγραμμα. Παρουσιάστηκαν οι περιβαλλοντικές δράσεις του κάθε σχολείου, τα οικολογικά επιτραπέζια παιχνίδια και οι συμμετοχές σε εκστρατείες αλληλεγγύης. Η φοβερή προετοιμασία των δασκάλων, των μαθητών και των γονέων μας εξέπληξε!

Μικροί και μεγάλοι μαθητές μας παρουσίασαν δρώμενα και μας καλωσόρισαν προσφέροντάς μας όμορφες κατασκευές και νόστιμα τοπικά εδέσματα! Οι Ιταλοί συνάδερφοι ήταν πολύ εγκάρδιοι και μας εντυπωσίασε η τρυφερή και όμορφη σχέση εκπαιδευτικών - μαθητών.
                                                                                                                      
- Η τρίτη συνάντηση θα λάβει χώρα στην Μπραΐλα της Ρουμανίας στις 15 Ιουνίου 2013, στην οποία θα καταγραφούνε τα πεπραγμένα των δράσεων της σχολικής χρονιάς 2012 - 2013, η πρόοδος όλων των εργασιών και θα τεθούνε οι στόχοι της επόμενης χρονιάς. 

                                                                                                     
                                                                                                 Η Διευθύντρια του 7ου Δ.Σ Ορεστιάδας                                                                          κ. Αρβανιτάκη Σουλτάνα