Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η προσφορά επιστημονικού προσωπικού - περιβαλλοντολόγου και ψυχολόγου - από την Ένωση Γονέων στα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας βοήθησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στο καθημερινό δύσκολο έργο τους.
Συγκεκριμένα ο περιβαλλοντολόγος κ. Μηνάς Μήνογλου  και ο ψυχολόγος κ. Μηνάς Θεοδωράκης προσλήφθηκαν από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ορεστιάδας για να στηρίξουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Στο σχολείο μας ήταν σημαντική η προσφορά του περιβαλλοντολόγου κ. Μηνά Μήνογλου, συμμετείχε στην δεντροφύτευση και στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου μας ενώ παράλληλα δίδαξε στους μαθητές μας τη σημασία της ανακύκλωσης και την ανάγκη αλλαγής της συμπεριφοράς προκειμένου να πετύχουμε την αειφόρο ανάπτυξη.Επίσης πολύτιμη ήταν και η προσφορά του ψυχολόγου κ. Μηνά Θεοδωράκη, ο οποίος με θεατρικό παιχνίδι και ασκήσεις βοήθησε τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης να δεχτούν καλύτερα την σημαντική αλλαγή που θα συμβεί στη ζωή τους, δηλαδή την ομαλή μετάβασή τους από το δημοτικό στο Γυμνάσιο. Με παιχνίδια και δράσεις τα παιδιά ενθαρρύνονταν να εκφραστούν, να συζητήσουν και να αποφορτιστούν ενώ παράλληλα απόλαυσαν όμορφες στιγμές συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες.